Plantaže d.o.o.

Polje kamilice - Plantaže d.o.o.Plantaže d.o.o. je obiteljska tvrtka koja posluje od 2005. godine sa sjedištem u Pitomači. Bavi se uzgojem i preradom kamilice na oko 900 ha poljoprivrednog zemljišta, što obuhvaća 158 ha vlastite proizvodnje u ekološkom sustavu i oko 750 ha konvencionalne kamilice u kooperaciji. Poduzeće na godišnjem nivou zapošljava 47 djelatnika. Kooperanti su višegodišnji partneri poduzeća, a kooperativni odnosi zasnivaju se na točno određenim i ugovorom dogovorenim tehnološko-proizvodnim procesima uz stalan nadzor vlastite stručne službe. Kamilicu proizvodi na kontroliran i siguran način što dokazuje implementiranim sustavima kvalitete.

Proizvodni i poslovni planovi poduzeća temelje se na izuzetno uspješnoj i višegodišnjoj suradnji s inozemnim naručiteljima, a potvrda toga su i višegodišnji ugovori s istima. Bitno je istaknuti kako je poduzeće prvenstveno orijentirano na 100%-ni izvoz i to tržišne niše koja je već dugi niz godina stabilna na svjetskom tržištu.

Upravo stabilna dugogodišnja proizvodnja, visoki standardi kvalitete i izvrsni poslovni odnosi s partnerima osiguravaju uspješno poslovanje, a što nije jednostavno u ostvariti u poljoprivrednoj djelatnosti. Tim više što se u ekološkoj proizvodnji ne koriste suvremene umjetne metode tretiranja usjeva (poput korištenja pesticida, kemijskih gnojiva ili hormona), a koji omogućavaju veće prinose.

Strateški promišljajući o budućnosti i akceptirajući suvremene trendove koji naglašavaju jačanje svijesti o važnosti življenja u skladu s prirodom i konzumiranja ekološki zdrave hrane, te demografske trendove europskog stanovništva koji su povezani sa sve većom brigom za zdravlje, poduzeće napušta u proizvodnoj 2014. godini integriranu proizvodnju, te se okreće isključivo ekološkoj proizvodnji i obradi.

Naši certifikati i jamstva

Kako bi se poduzeće istaknulo i pokazalo da nudi proizvod visoke kvalitete, početkom 2017. godine poduzeće uvodi nekoliko certifikata:

ISO 22000:2018 FSC - Sustav upravljanja sigurnošću hrane sa HACCP sustavom

ISO 22000:2018 FSC dokazuje da je hrana sigurna u trenutku konzumacije i potiče prihvaćanje procesnog pristupa i potrebu za definiranjem odgovornosti i mjera kontrole za sve sudionike u lancu hrane.

Certifikat Bio Garantie Hrvatska
za ekološki uzgoj i preradu kamilice